Anul 1899
Noua construcţie a restaurantului Caru' cu bere este este inaugurată în iunie 1899, eveniment consemnat în „Curierul Comercial” din 6 iunie și în „Adevarul” din 18 iunie.
Noua construcţie a restaurantului Caru' cu bere este este inaugurată în iunie 1899, eveniment consemnat în „Curierul Comercial” din 6 iunie și în „Adevarul” din 18 iunie.
La 10 martie 1898, dupa trei luni de studiu al proiectului – intocmit de arhitectul de origine poloneza Zigfried KOFSINSKY (1858-1932) şi arh. Alois Pesch – Directia Tecnica a Primariei Orasului Bucuresci eliberează Dlui.N.MIRCEA „Autoridatia de a construi no.1738/98, pe terenul din str. Stavropoleos nr.5”
Noua construcţie este inaugurata in iunie 1899, eveniment consemnat in „Curierul Comercial” din 6 iunie si in „Adevarul” din 18 iunie.
Constructia si localul se impun in peisajul comercial al Bucurestiului la inceput de secol, activitatea fratilor MIRCEA fiind recunoscuta si apreciata prin acordarea cetateniei si decorarea in 1900 a lui Nicolae MIRCEA cu Ordinele Coroana Romaniei si Steaua Romaniei.
Nicolae, Victor si Ignat MIRCEA sunt prezenti in activitatea comerciala a capitalei inceputului de secol XX, cu mai multe localuri: str. Stavropoleos nr.5 – Caru’ cu Bere, b-dul. Academiei nr.6, str. Carol nr.4, str. Ctin. Mille nr.1, Gara de Nord, fiind nominalizati in anuarele, monografiile, ghidurile Bucurestiului (1905, 1906-Damé, 1928-O.N.Greceanu).
Afacerile prosperand, in anii 1909, 1910 Nicolae MIRCEA reuseste sa cumpere treptat terenurile si constructiile din str. Lipscani nr.4 și 6, alipite de proprietatea din str.Stavropoleos nr.5.
In anul 1924, arhitectul Zigfried KOFSINSKY concepe planurile de amplificare si amenajare a Berariei cu noile spatii din str.Lipscani: spatiul central al halei se deschide, completandu-se decoratia cu un amplu luminator si vitralii; subsolul din cladirea veche este transformat în crama de vin.