• ro
  • en

Strada Stavropoleos 5, Centrul Vechi, Bucureşti

Program

  • Luni –  Duminică – 09:00 – 24:00

Rezervari: 0726 282 373

Celebrități la Caru’

Multă lume a mai trecut pe la noi de-a lungul timpului și multe decizii s-au luat în sunetul halbelor ciocnite la Caru' cu bere.

Înainte să facă Marea Unire, unii dintre cei care au pus umărul la acest eveniment istoric s-au înfrățit la noi în restaurant și au luat decizii importante pentru tară. Tot în Caru’ cu bere a văzut lumina zilei societatea „Frăția”, menită a-i ajuta pe tinerii ardeleni veniți să studieze în Regat. Dacă aveau note bune, primeau o masă caldă din partea casei. Și apropo, pentru că sângele apă nu se face, la Caru’ cu bere au venit să chefuiască multe personalități de peste munți, care se simțeau aici ca acasă, câtă vreme Neculai Mircea, cum îi spuneau fondatorului restaurantului, era tot de prin părțile Ardealului.

Cel mai fidel mușteriu celebru al Carului era fără îndoială George Coșbuc (Badea Gheorghe pentru prietenii de halbă), care ciocnea frecvent un pahar cu amicii Octavian Goga, I.L. Caragiale, Iancu Brezeanu și alții. Iată cum descriu memoriile momentele în care Coșbuc apărea la Caru’ cu bere:

„Coșbuc face semn fiului său. Alexandru ia de pe masă paharele lor, le umple. Badea Gheorghe îl îndeamna: – Pline, dragă, pline, să nu rămână aer în pocal… Tatăl și fiul ciocnesc: – Noroc, Alexandre! – Noroc, tată! Au băut paharul până la fund. În aurul lichid al acelui „Lacrima Cristi” se scăldu razele calde ale inimii lor”.