• ro
  • en

Strada Stavropoleos 5, Centrul Vechi, Bucureşti

Program

  • Luni –  Duminică – 09:00 – 24:00

Rezervari: 0726 282 373

Berăria Caru’ cu bere

Locul unde vă puteţi înfrupta din cele mai gustoase bucate și unde puteți savura o bere făcută după o rețetă unică, originală din 1879, exact cum a fost adusă din Germania de către fondatorul berăriei, Nicolae Mircea, ca s-o lase moștenire generațiilor ce-aveau să ne treacă pragul.

Povestea berăriei

Calea Victoriei nr. 2, intersecție cu strada Franceză – în anul 1879 în acest spațiu exista o berărie cunoscută sub numele de „La Carul cu Bere”, condusă de catre Ion Căbășanu, voluntar în armata română venit în București dintr-o comună transilvăneană din zona Rupea-Sighișoara.  Alături de Ion Căbășanu, în berăria din centrul Bucureștiului mai lucrau doi nepoți de-ai săi, Ion și Gheorghe Mircea, veniți din aceeași localitate ca și fondatorul berăriei. Numele „La Carul cu Bere” reprezenta modul în care berăria era aprovizionată, berea fiind adusă cu ajutorul unor care trase de cai.

În anul 1879, Nicolae Mircea, al treilea ca vârstă dintre frații Mircea (după Ion și Gheorge Mircea) ajunge în București și mai târziu începe să lucreze într-o altă berărie a unchiului Ion Căbășan, după câțiva ani de ucenicie în alte meserii.

În anul 1889, Ion Mircea, cel mai mare dintre frați se stinge din viață, astfel ca negoțul de bere rămâne sub administrarea fraților mai mici (Gheorghe – 24 ani, Nicolae – 21 ani și Victor – 19 ani).

Lui Nicolae Mircea i se recunoaște calitatea de cetățean român în aprilie 1892, iar până la finalul aceluiași an, acesta încheie închiriază mai multe prăvălii din Galeria Vilacros unde își continuă activitatea de berar. În septembrie 1897, la vârsta de 29 de ani, Nicolae Mircea cumpăra de la W. Staadecker locul din strada Stavropoleos nr. 5, amplasamentul viitoarei berării cunoscută și astăzi sub numele de Caru’ cu bere.

Berea casei

Chiar dacă berea casei nu a fost niciodată produsă direct în clădirea Caru’ cu bere (provenind inițial din fabrica de bere de la Bragadiru), rețeta după care aceasta a fost și este în continuare produsă este una 100% originală, pusă la punct de către fondatorul Nicolae Mircea după o călătorie în Germania în care a învatat meserie de la berarii nemți.

 

Incearca Berea Casei