Preparatele de bază ale acestei prăvălii erau crenvurștii (speciali) cu hrean (pentru care multe lacrimi s-au vărsat când era trecut prin răzatoare), frankfurterii (groși cât cârnații), ridichea neagră (adusă cu harabalele, servită ca supliment), quarghelul cu unt (o brânză fermentată care îți lua nasul când era preparată la masa consumatorului, socotită de altfel ca o delicatesă), salata de boeuf (servită la farfurie, fără ornamentație, dar după care se dădeau în cele mai bune și mai pretențioase gospodine), patricienii serviți fără nici o garnitură (pe talere de lemn, îți parfumau gura cu mirosul și gustul lor) și berea specială (fără acid) ce avea darul să aghemuiască toate aceste bucate, dăruite omului de către Dumnezeu pentru îndestularea trupului și iertarea păcatelor! Mai târziu li s-au adăugat și alte preparate. Astfel, se introduse friptura rece de porc (servită din două transe), diferite sorturi de sardele, suncă, salamul de Sibiu, mușchiul țigănesc. Baza însă au rămas tot crenvurștii și salata de boeuf.
Ion Dulgeru, 1969, Din însemnările unui ospătar, Editura pentru literatura
Specialitatea casei – Ciolan de porc cu varză acră călită
De ne treci pragul, trebuie neapărat să încerci specialitatea casei – ciolan românesc de porc servit cu varză acră călită, mămăliguță, hrean și ardei iute. Mândria Carului cu bere de a pregăti un ciolan cu varză atât de bun nu-i egalată decât de fericirea de a ți-l aduce la masă.
Ce zic cei care au încercat mâncarea tradițională din Caru’ cu bere:
Atmosfera excelentă. Arhitectura este extraordinară. Mâncare tradițională românească fantastică. Merită vizitat! – Cristina ★★★★★
Mititei a la Caru’ cu bere
Incă de pe la începuturile Carului, adevarata celebritate din meniu, și preparatul culinar pentru care lumea, era în stare să stea la coadă minute în șir în fața restaurantului, numai să prindă un loc la o masă, au fost micii. Faimoșii mici de la Caru’ cu bere, făcuți după o rețetă secretă păstrată intactă timp de zeci de ani de zile.
Ce zic cei care au încercat faimoșii mititei de la Caru’ cu bere:
Am comandat mititei cu pâine și mămăligă cu brânză, ouă și smântână. Ambele preparate au fost perfecte. În timpul cinei ne-au surprins dansurile populare românești. O atmosfera foarte frumoasă! – Iveta ★★★★★
Berea casei
În cei peste 130 de ani în care la Caru’ cu bere s-au delectat deopotrivă români și străini s-au schimbat multe lucruri, peste tot. Si Carul s-a schimbat, nu atât de mult încât să-și piardă farmecul dar destul încât să ramânem și noi în pas cu vremurile. Ce nu s-a schimbat însă este rețeta după care preparăm berea casei, făcută după o rețeta unică, așa cum a fost ea creată de fondatorul Mircea Nicolae.
Ce zic cei care au încercat berea casei:
Oferte excelente la prânz și o atmosferă foarte frumoasă seara. Berea casei și vinul roșu sunt grozave – Daniele ★★★★★
Cel mai bun restaurant cu mâncare tradițională românească
Că-ntrebi unde se găsește cea mai bună mâncare tradiționala românească sau că-ntrebi mănăstire-ntr-un picior, ghici ciupercă ce-i, cam tot aia e. Asta e un fel de a ne lăuda ca noi, Caru’ cu bere, a câștigat premiul I la categoria Cel mai bun restaurant cu specific românesc tradițional în cadrul evenimentului Horeca Awards și nu doar atat. Chef-ul nostru, Dan Țonescu, a câștigat și el trofeul de Cel mai bun Chef.
Caru’ cu bere a primit în fiecare dintre ultimii 9 ani premiul pentru cel mai bun restaurant din București cu specific tradițional românesc în cadrul competiției Horeca Awards.
De ce vine și tot revine lumea la Caru’ cu bere?
Păi cum să nu vină, când clădirea e așa frumoasă și pe dinăuntru, și pe dinafară? Când mancarea o mănânci mai întâi cu ochii și abia mai apoi cu gura, de bine ce arata și de bună ce e? Când berea vine întotdeauna rece, proaspătă și degrabă urmată de încă una, și-ncă una? Și când peste toate acestea plutește așa, un aer de veselie și de chef de viață cum numai un mesean bine îndestulat are?
De poftiți, vă oprim o masă la alegere, nu trebuie decât să ne spuneti!
Rezervari