• ro
  • en

Strada Stavropoleos 5, Centrul Vechi, Bucureşti

Program

  • Luni –  Duminică – 09:00 – 24:00

Rezervari: 0726 282 373

Restaurant Centrul Vechi

Cu o istorie de peste 130 de ani în spate, Caru’ cu bere a fost și este în continuare un simbol al centrului istoric al Bucureștiului, fiind locul preferat de întâlnire atât pentru bucureșteni, cât și pentru turiștii străini, fie că vorbim de oameni simpli sau personalități precum I.L. Caragiale, George Coșbuc, Prințul Moștenitor al Japoniei sau trupa The Rolling Stones.

Caru’ cu bere în centrul vechi din București

Un restaurant simbol pentru centrul vechi dar și pentru întreg Bucureștiul, povestea restaurantului Caru’ cu bere a început în anul 1879, când pe Calea Victoriei nr. 2, la intersecția cu strada Franceză își avea locul Berăria “La Carul cu Bere”, înființată de ardeleanul Ion Căbășanu și în care lucrau nepoții acestuia – Ion și Gheorge Mircea, care l-au chemat apoi alături de ei și pe fratele lor mai mic, Nicolae Mircea.

18 ani mai târziu, la 25 septembrie 1897, Nicolae Mircea avea să cumpere locul din strada Stavropoleos 5, amplasamentul viitoarei construcții cunoscută astăzi sub numele de Caru’ cu bere, cel mai renumit restaurant din Centrul Vechi al Bucureștiului.

În anul 1948, localul din strada Stavropoleos nr. 5 este preluat în întregime de către noul regim politic instaurat, rămânând în proprietatea acestuia până în anul 1999, când descendenții fondatorului Nicolae Mircea reușesc să reintre în posesia clădirii. 7 ani mai târziu, în anul 2006, centrul vechi al Bucureștiului își recapată unul dintre cele mai importante simboluri, prin redeschiderea restaurantului Caru’ cu bere, în parteneriat de operare cu City Grill.

Caru’ cu bere în prezent

În prezent, peste 2,500 de clienți se delectează în fiecare zi cu bucate românești și berea casei realizată după o rețetă unică. Caru’ cu bere este pentru mulți prima alegere atunci când caută un restaurant în centrul vechi în care să poată să-și potolească foamea, setea și dorința de socializare, fie că vorbim de bucureșteni sau turiști din țară și de peste hotare.

Te-ar putea interesa și:   Berarie    |   Mancare traditionala romaneasca    |   Evenimente

Turiștii străini reprezintă mai bine de o treime din oamenii care calcă pragul berăriei în fiecare zi, Caru’ cu bere fiind mai mult decât un restaurant din centrul vechi unde aceștia vin să mănânce, ci și un loc unde pot să descopere și să admire istoria odată pierdută a capitalei României.

 

Organizare evenimente în centrul vechi

Nunți, botezuri, cumetrii, chefuri, însufleţite de muzici vechi sau noi, dănțuitori de pe la noi și de peste mări și tări! De vrei să organizezi un eveniment in centrul vechi, un loc mai vesel și mai plin de viață nici că vei mai găsi!

 

Mâncare tradițională în centrul vechi

Ciolan românesc de porc servit cu varză acră călită, mămăliguță, hrean și ardei iute, carne la garniță ca altădată cu cârnați afumați, mămăliguță și varză murată deja celebrii mititei de la Caru’ cu bere, preparați după o rețetă veche de aproape 100 de ani, la restaurantul din centrul vechi găsești numai bunătăți pe care să le savurezi în tihnă, împreună cu berea casei, și ea realizată după o rețetă unică și bine păstrată de-a lungul veacurilor. 

Restaurant cu mancare traditionala romaneasca

De ți-e dor de preparatele bunicii sau vrei să-ți impresionezii prietenii cu o masă bogată și savuroasă într-un restaurant din Bucuresti, te așteptăm în centrul istoric al capitalei, într-o locație încărcată cu istorie și tradiție: Caru’ cu bere.

 

De poftiți, vă oprim o masă la alegere, nu trebuie decât să ne spuneți!

Rezerva o masa